Drama u Zaječaru: istraga ili pritisak na TV Best?

Drama u Zaječaru: istraga ili pritisak na TV Best?

773
0
SHARE

Odskorašnja dinamična dešavanja u Zaječaru se nastavljaju. Danas se niz dramatičnih događaja nastavio u Televiziji Best. Šta se zaista dogodilo neće se znati još neko vreme, ali prenosimo javna reagovanja.

Televizija Best je izdala saopštenje:

Televizija „Best“ iz Zaječara najoštrije osuđuje današnji upad u prostorije nepoznatih osoba koji su se predstavili kao inspektori Uprave kriminalističke policije Republike Srbije.

Dvojica muškaraca, koji su ušli u televiziju „Best“, tražili su uvid u dokumentaciju i poslovanje firme, ali bez ijednog naloga suda, tužilaštva ili bilo kog državnog organa. Ova dvojica muškaraca, nisu hteli da daju zaposlenima na televiziji ni da ubeleže podatke sa njihovih legitimacija, kako bi se proverilo da li su oni zaista poslati na službeni zadakat ili je njihov dolazak izrežiran pritisak na medij.

Rukovodstvo televizije „Best“, novinari, urednici, snimatelji i svi zaposleni, smatraju da je ovo još jedan u nizu žestokih pritisaka na slobodu medija i nezavisno izveštavanje televizije, kao i brojna istraživanja koja su novinari pokrenuli.

Ovo je novo zastrašivanje zaposlenih u televiziji „Best“ i stvaranje atmosfere cenzure i samocenzure. Slobodu govora, nezavisna istraživanja, reportaže, kao i objektivno izveštavanje televizije „Best“ iz Zaječara, neće ućutkati ni jedan policajac, a pogotovo ne oni koji nelegalnim upadima žele da zastraše svakog ko drugačije misli.

Oglasio se i Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović:

“Ako su inspektori kriminalističke policije ušli u prostorije medija, u redakciju ili bilo koji prostor u kojem se proizvodi medijski sadržaj, mislim da nisu postupili po zakonu”, izjavio je Brajović.

“Ako imaju nalog da traže neku dokumentaciju o poslovanju firme”, kazao je Brajović, “onda to treba da traže ne od novinara i zaposlenih u mediju, nego od vlasnika i osnivača “TV Best””.

“U svakom drugom slučaju nije mesto policiji u redakciji”, zaključio je generalni sekretar UNS-a.

U nastupajućim danima će biti jasnije šta se u Zaječaru i Televiziji Best dešava(lo).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY