Negotin: Mobing oterao jedinog biohemičara u gradu?

Negotin: Mobing oterao jedinog biohemičara u gradu?

2230
1
SHARE

Načelnica laboratorijske dijagnostike Zdravstvenog centra Negotin optužila je v.d. direktorku za mobing i podnela je ostavku.

Kako kaže, Negotin je ostao bez jedinog biohemičara I ovlašćenog lica koje može da potpisuje nalaze pacijenata.

Sa druge strane direktorka negotinske bolnice tvrdi da mobinga nije bilo I da laboratorija potpuno normalno funkcioniše.

Dr Jasmina Rajković načelnica laboratorije i jedini biohemicar u Negotinskoj bolnici odlučila je da se povuče sa funkcije i podnese prijavu za mobing pošto joj je kako tvrdi, direktorka zabranila da izdaje upute pacijentima, jer na taj način navodno prekoračuje svoja ovlašćenja. Ona kaže da direktorka nije imala nikakvog osnova da joj to pravo uskrati.

Labaratorija zdravstvenog centra Negotin, je nakon podnošenja ostavke dr Rajković ostala bez jedinog ovlašćenog lica koje može da potpisuje nalaze pacijenata.

Medđutim, direktorka Paraskijević tvrdi da nije bilo nikakvih problema. Ipak, Zdravstvena inspekcija je utvrdila da zdravstveni centar mora da ima stručno lice za potpisivanjae laboratorijskih nalaza, pa je tako na određeno vreme umesto doktorke Rajkovic zaposlen farmaceut iz Bora.

Zbog uskraćivanja prava koje joj zakon dozvoljava i mobnga od strane v.d. direktorke, kako kaže, dr Jasmina Rajković je podnela prijave na osam adresa, pa će činjenice ko je poštovao zakon, a ko ne u negotinskoj bolnici, utvrditi nadležni organi.

Izvor B92

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY