Vučić će sa vlasnicima “Falkenštajnera” razgovarati o hotelu “Stara planina”

Vučić će sa vlasnicima “Falkenštajnera” razgovarati o hotelu “Stara planina”

1077
1
SHARE

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa vlasnicima lanca hotela “Falkenštajner” biće organizovan u narednih nekoliko dana i na tom sastanku će biti razgovora o povratku “Falkenštajner grupe” u vlasništvo hotela “Stara planina”, saznaje “Blic”.

Grupacija “Falkenštajner” je, kako su ranije preneli mediji, povukla svoj menadžemet iz “Stare planine” i tamo više nema njihovih radnika, a iz “Falkenštajnera” je poručeno da “Stara planina” više nije deo njihovog lanca.
Hotel “Stara planina”

Austrijska grupacija je time raskinula ugovor o upravljanju hotelom “Stara planina” na 15 godina potpisan 2012.

JP “Stara planina” iz Knjaževca objavilo je ranije danas da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to javno preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom “Stara planina” sa kompanijom “Falkenštajner”.

Kako je objavljeno na sajtu JP “Stara planina”, to predzeće traži da “Falkenštajner” u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ako im je to bila namera.

Na sajtu se navodi da je kompanija “Falkenštajner” dopisom koji je dostavila 24. decembra i mejlom, obavestila JP “Stara planina” o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom.

Navodi se i da su Ugovor u upravljanju Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma „Stara planina” sa sedištem u Knjaževcu i Falkensteiner Hotelmanagement doo Zadar potpisali 16. maja 2012. i da je on predvidjao propisane elemente za raskid ugovora i otkazne rokove.

Hotel sa četiri zvezdice “Stara planina” na Jabučkom ravništu otvoren je u decembru 2011. i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća “grinfild” investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY